Cum alegi și aplici corect anticearcanul?

De cele mai multe ori oboseala și starea de sănătate sunt trădate prin zona ochilor. Indiferent că ești obosită, ai probleme hormonale, anumite organe interne nu funcționează optim sau suferi de diverse alergii, ochii te vor trăda fie prin cearcăne, fie printr-o piele creponată.

Fiind foarte fragilă, pielea din zona ochilor este prima care răspunde la starea de sănătate a organismului și tocmai de aceea identifici primele semnale de alarmă prin intermediul său.

Pentru a trata aceste cercuri inestetice există câțiva pasi pe care îi poți parcurge, printre care: un consum optim de lichide, folosirea unei creme contur de ochi și a unui anti-cearcăn. Un anticearcan bun nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa ta de farduri! Profita acum de reduceri corectoare anticearcan. Descopera sute de produse la pret redus de la cele mai apreciate magazine de cosmetice online.

produse cosmetice profesionale

Care este rolul unui anticearcăn?

Anticearcănul ajută în primul rând la mascarea cercurilor inestetice din jurul ochilor, la estomparea zonelor roșii din jurul nasului și la mascarea imperfecțiunilor la nivelul tenului în general.

Cum alegi anticearcănul în funcție de tipul de ten?

Pentru că fiecare tip de ten are propriile particularități, la fel și nuanțele de anticearcăn se aleg în funcție de acestea. Spre exemplu, un corector verde este indicat pentru a masca cearcănele cu pigment roșiatic, în timp ce corectorul galben este indicat pentru cearcănele mov. Pentru cearcănele albastre sau vineții se recomandă corectorul roz.

Pentru tenul masliniu

Pentru un ten măsliniu cu cearcăne închise la culoare se recomandă un anti-cearcan de culoarea piersicii, pe care îl poți aplica folosind degetul inelar. Datorita tonurilor portocalii, umbrele albastre date de cearcăne vor fi anulate.

Dacă ai ochii ușor umflați

Dacă ai ochii ușor umflați, poți combina pe dosul palmei puțină cremă de ochi cu un evidentiator și cu un anticearcăn, iar după aceea poți aplica amestecul sub ochi, în partea exterioară a ochilor și spre tâmple. În acest fel umflătura va fi ascunsă cu succes.

Pentru tenul gras

Anticearcănul se mai alege și în funcție de tipul de ten. Astfel, tenul gras se tratează cu o cremă care intră repede și ușor în piele.

Pentru tenul mixt

Un ten mixt se tratează cu o cremă bogată în vitamina K, al cărei rol este să întărească vasele capilare din jurul ochilor.

Pentru tenul uscat

Pe de altă parte, tenul uscat are nevoie de o cremă cu o consistență foarte grasă. Pe lângă efectul de reparare, crema va avea și rolul de a hidrata tenul.

Cum aplici corect un anticearcăn?

Fixati anticearcanul cu o pudră matifiantă

Este foarte important ca anticearcanul să fie fixat cu o pudră matifiantă, în așa fel încât machiajul să fie păstrat intact pe tot parcursul zilei.

Se recomandă aplicarea anticearcănului prin desenarea unui triunghi cu vârful către obraz. Astfel se creează impresia că fața este mai întinsă.

Dacă anticearcănul are o textură ușor uleioasă, atunci e mai bine să folosești un șervețel pentru a îndepărtă surplusul de ulei.

Un anticearcăn mai deschis decât pigmentul pielii se poate folosi chiar și pentru cele trei secțiuni ale ochilor: triunghiul de sub pleoape, partea de mijloc a pleoapei superioare și partea de sub arcadă. Aplicând anticearcănul în toate aceste zone, ochii vor părea mult mai odihniți.

Cele mai bune creme anticearcan

Exista multe tipuri de anticearcane din care sa alegi. Dar daca vrei sa cumperi un anticearcan corector bun, vezi top cele mai bune anticearcăne, produse care te vor ajuta să te bucuri de un look impecabil, fără imperfecțiuni și care să se mențină pe tot parcursul zilei!

Care este anticearcănul tău preferat?

Leave a Comment